Paralympics

Nederland kwam op de zevende dag van de Paralympics pas laat op gang. Zwemmer Joop Stokkel behaalde gisteren in Barcelona zijn tweede gouden plak, dit keer op de 200 meter wisselslag.

Alwin de Groot won zijn vierde medaille (zilver), eveneens op de 200 meter wisselslag. De nationale atleten blijven voorlopig achter bij de verwachtingen. Kenmerkend voorbeeld was Manfred Kooy, die op de 800 meter als eerste op de streep afstormde. Met nog twintig meter te gaan en een voorsprong van vijf meter op de Pool Wroibel struikelde hij over zijn benen. Theo Duivestijn deed het beter met zilver op de 400 meter. De basketbaploeg won van Spanje (59-53) en komt in de halve finale uit tegen Duitsland. De oranje voetbalploeg klopte Ierland (3-0) en staat morgen in de eindstrijd tegen Portugal. Tennissters Chantal Vandierendonck en Monique van den Bosch versloegen in de halve finale het Britse koppel Blackmore-MacMorran met 6-0 en 6-0.