Kleiner overschot Duitse handelsbalans

WIESBADEN, 11 SEPT. Het overschot op de handelsbalans van Duitsland heeft in juli 1,3 miljard mark bedragen na een overschot van twee miljard mark in juni, zo heeft het Duitse bureau voor de statistiek gisteren in Wiesbaden laten weten. Het overschot is het resultaat van een export ter waarde van 59,85 miljard mark en een import van 58,56 miljard mark.

In juni bedroeg de uitvoer 51,54 miljard mark. De invoer bereikte toen een waarde van 49,53 miljard mark. In de eerste zeven maanden van dit jaar is het handelsoverschot van Duitsland uitgekomen op veertien miljard mark na 6,1 miljard mark in dezelfde periode van vorig jaar. De export nam toe met 2,5 procent, terwijl de import een half procent groter werd.

Gistweren werd tevens bekend dat de lopende rekening van de betalingsbalanswaarop behalve de goederenhandel ook het diensten- en kapitaalverkeer is opgenomen, in juli uitkwam op een tekort van 7,7 miljard mark. In juni liet de lopende rekening een negatief saldo zien van 3,9 miljard mark. Dit bedrag is herzien, want eerder werd een tekort van 4,3 miljard mark opgegeven. De gegevens over de lopende rekening van de betalingsbalans zijn afkomstig van de Duitse centrale bank.(KRF)