Gillette neemt Parker Pen over

Gillette Corporation wordt de nieuwe eigenaar van de Britse schrijfwarenfabrikant Parker Pen Holdings.

De Amerikaanse producent van onder meertoiletartikelen voor mannen en scheermesjes, betaalt 285 miljoen pond (900 miljoen gulden) voor Parker, zo hebben partijen bekendgemaakt.

Parker maakt vul- en balpennen onder de merknamen Parker, Duofold, Vector en Jotter. Dit assortiment vormt volgens Gillette, “een uitstekende aanvulling op Paper Mate en Waterman”, twee merken die reeds onderdeel uitmaken van Gillette.

Parker telt 2.300 medewerkers en heeft produktievestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In het boekjaar 1991-92, dat eindigde op 28 februari, verdiende Parker 36 miljoen pond (115 miljoen gulden) op een omzet van 181 miljoen pond (579 miljoen gulden).