Beuningen positief over TM-pretpark

BEUNINGEN, 11 SEPT. De gemeenteraad van Beuningen staat positief tegenover de plannen van aanhangers van Maharishi Mahesh Yogi, de goeroe van de Transcedente Meditatiebeweging, om ten zuiden van Beuningen een enorm pret- en themapark te laten verrijzen.

In het park, Veda Land, moeten magische attracties komen met hotels, restaurants, bungalows en winkels in een omgeving met veel groen en water. De vestiging, waarvoor 200 hectare nodig is, kan worden gebouwd in het Beuningse Veld. De investeringen worden geschat op 1,2 miljard gulden. “De kans dat het project door gaat is meer dan 90 procent”, zegt wethouder L. S. C. Statema. “De club heeft een goed basiskapitaal en de plannen zien er goed uit”. B en W praten volgende week verder met de initiatiefnemers. De TM-beweging wilde het liefst bouwen op een stuk grond tussen Elst en Heteren in de Betuwe. Onder druk van de over-Betuwse inwoners besloten de betrokken gemeentebesturen dinsdag echter de onderhandelingen af te kappen.