Actie FIFA tegen "dwergen'

LONDEN, 11 SEPT. De wereldvoetbalbond (FIFA) zal zich beraden over de internationale toekomst van voetbaldwergen als San Marino en de Faeröer-eilanden.

Perschef Guido Tognoni zei gisteren in Londen: “Grote uitslagen, zoals in het ijshockey voorkomen, zijn niet representatief voor het voetbal en niet goed voor ons imago.” San Marino verloor woensdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen met 10-0, de Faeröer-eillanden gingen met 6-0 onderuit in Wales.

Door het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en Joegoslavië wordt de FIFA met een extra groot aantal deelnemende landen geconfronteerd. Bij een volgende gelegenheid willen ook nieuwkomers als Kroatië, Slovenië, Bosnië en de Oekraïne zich laten gelden. “We hebben er een groot aantal kleinere bonden bijgekregen”, aldus Tognoni. “De indeling van de kwalificatie-ronden voor het WK in 1994 gold als een experiment.” (Reuter)