Winstherstel blijft uit bij Schuttersveld

De eerder dit jaar uitgesproken verwachting van Schuttersveld uit Velp (toeleveringsbedrijven) dat ondanks de aarzelende start in 1992 de resultaten gaandeweg zouden verbeteren, is in het tweede kwartaal niet uitgekomen.

De winst kwam in de eerste helft van dit jaar op 10,4 miljoen gulden en mede gezien de terughoudendheid van de afnemers zal dit resultaat in het tweede semester niet worden overtroffen. In 1991 bedroeg de winst 23,3 miljoen gulden.

De omzet bedroeg in het eerste halfjaar 359 miljoen gulden. Het resultaat van die periode lag wel aanzienlijk boven de 7,4 miljoen van het eerste halfjaar 1991, maar is door consolidatie van overgenomen bedrijven (Vink, Cetra Metaal, Eickel und Spindeldreher) niet vergelijkbaar. De voor Schuttersveld belangrijke Duitse markt blijft zeer terughoudend, waarbij de producenten van beeld- en geluidsapparatuur hun afname sterk hebben verlaagd.