Wagonverhuur dochter Lease Plan loopt gesmeerd

De activiteiten van KVG, de verhuurmaatschappij voor spoorwegwagons waarin Lease Plan vorig jaar een belang van 25 procent verwierf, hebben zich in het eerste halfjaar naar verwachting positief ontwikkeld.

KVG bezit zestienduizend goederenwagons, voor het merendeel van de vroegere Oostduitse Reichsbahn.

Lease Plan is een onderdeel van ABN Amro-dochteronderneming Bank Mees en Hope. In de eerste zes maanden van 1992 is de winst met 9 procent gestegen tot ruim 22 miljoen gulden. Na de overneming van een aantal leasemaatschappijen van Mees en Hope en ABN Amro Bank in 1991 stond de eerste helft van dit jaar in het teken van consolidatie en integratie van deze bedrijven. Ondanks de economische recessie heeft Lease Plan haar activiteiten dit jaar belangrijk uitgebreid. Het beheerde wagenpark nam toe van 157.000 tot 165.000 voertuigen.