P & O boekt forse winststijging

Het Britse conglomeraat P & O (Peninsular and Oriental Steam Navigation Company), actief in scheepvaart, dienstverlening, woningbouw, en projectontwikkeling zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten, heeft over de eerste helft van dit jaar een winst uit gewone bedrijfsuitoefening vóór belastingen geboekt van 101,1 miljoen pond (318 miljoen gulden) tegen 73,1 miljoen pond over de eerste zes maanden van 1991.

Per gewoon aandeel steeg het resultaat met ruim 17 procent van 10,4 tot 12,2 pence. De netto winst steeg met 124 procent van 55,1 tot 123,6 miljoen pond. P&O keert een interimdividend uit van onveranderd 13,5 pence.

De omzet nam licht af van 2,48 tot 2,46 miljard pond (7,7 miljard gulden). Door de economische recessie in het Verenigd Koninkrijk en een aantal andere landen en door de weinig stabiele wisselkoersen zal het resultaat over de tweede helft van het jaar kunnen tegenvallen, zo waarschuwt de directie.