Onderzoek naar zwartwerkers in thuiszorg

ROTTERDAM, 10 SEPT. De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) doet een omvangrijk onderzoek naar belastingontduiking in de thuiszorg.

Dat meldt het blad Verpleegkunde Nieuws. Er zou binnen de thuiszorg mogelijk voor miljoenen zwart geld omgaan. Particuliere bureaus bemiddelen in die zorg en recruteren verplegenden en verzorgenden, die geen belasting en premies afdragen. Het zou gaan om een aanzienlijke groep die naast een uitkering of een vaste baan cliënten thuis verzorgen en vervolgens geen of onvolledige aangifte doen bij de belasting. In de meeste gevallen zou het gaan om verplegenden die jaarlijks een paar duizend gulden bijverdienen. Maar er zouden ook gevallen bij zijn van verplegenden die aldus 50.000 tot 100.000 gulden per jaar aan zwarte inkomsten hebben.