Meerderheid Palte & Haentjens (HES) in handen directie

Het havenconcern Hes Beheer uit Rotterdam wil 51 procent van de aandelen van Palte & Haentjens Beheer (graanfactor- en expeditiebedrijven) verkopen.

Kopers zijn R. Bijl, directeur van Palte & Haentjens Beheer in Rotterdam, directeur R. Wendelken van P & H Logistic Service Deutschland in Duisburg en een trustmaatschappij. Hes behoudt vooralsnog 49 procent.

De aangekondigde transactie heeft geen negatieve consequenties voor het ongeveer 100 man tellende personeel van de P & H-bedrijven. De vestiging in Duisburg zal geheel in handen komen van de genoemde directieleden.

De vermindering van het belang in P & H past in het beleid van Hes om zich te concentreren op de overslag, opslag en bewerking van droge bulkprodukten. P & H boekte vorig jaar een geringe winst. Voor dit jaar wordt een verdere verbetering van de resultaten verwacht.