Koers ING lager op stille beurs

AMSTERDAM, 10 SEPT. Op een weinig activiteit vertonende beursvloer viel de koersdaling op van ING dat bekend maakte een bod van ongeveer 3 miljard gulden te willen uitbrengen op de nog niet in haar bezit zijnde aandelen BBL (Bank Brussel Lambert).

AMSTERDAM Niet de overneming schrok beleggers af, maar het bericht dat nieuwe preferente aandelen worden uitgegeven. De ING-koers daalde tot 41,90 gulden, waarna tegen het middaguur 42,50 werd betaald, ofwel 1,50 gulden lager dan gisteren. De rest van de actieve fondsen had te lijden van windstilte op de markt, nog steeds veroorzaakt door de grote onzekerheid aan het rentefront en op de valutamarkten.

Unilever, die in de wasmiddelensector reorganisaties heeft aangekondigd, mocht 80 cent omhoog naar 180,70. De stemmingsindex stond aan het eind van de morgen 0,3 punt lager op 108,20 terwijl de EOE index fractiooneel terugliep naar 277,55.

NEW YORK De Dow Jones-index van de dertig toonaangevende fondsen wist gisteren een winst te boeken van 10,79 punten op een slotstand van 3271,38 punten.

LONDEN De beurs opende vanochtend weliswaar hoger op basis van enkele fraaie winstcijfers en een betere waardering voor het pond, maar de meeste beleggers bleven terughoudend om in de markt te stappen. Het FTSE-100 gemiddelde stond halverwege de ochtend op een winst van ruim vijf punten bij 2.333.

FRANKFURT De Duitse aandelen noteerden vanochtend onder de slotkoersen van gisteren, daarmee de zorg weerspiegelend die vele beleggers niet opzij kunnen zetten over de recente ontwikkelingen op de valutamarkten. De Dax-30 index viel bijna 8 punten terug tot iets boven 1.517.

TOKIO Op de beurs in Tokio sloot de Nikkei 225-index gisteren een niet geringe 593,13 punten (3,24 procent) hoger op 18.875,55, de hoogste stand sinds 31 maart.