Havo-leerlingen kunnen aan Fachhochschule studeren

ZOETERMEER, 10 SEPT. Nederlandse studenten met een HAVO-diploma kunnen vanaf volgend jaar in Noordrijnland-Westfalen aan de Fachhochschulen studeren. Het HAVO-diploma, dat na vijf jaar behaald kan worden, is gelijkgesteld aan het diploma van de zesjarige Duitse vooropleiding.

Een akkoord hierover is gisteren door de ministers J. Ritzen (onderwijs) en A. Brunn (Wissenschaft und Forsschung) in Venlo ondertekend. Nederland accepteert alle Duitse hogeschoolstudenten die de Fachhochschule zou accepteren en Noordrijnland-Westfalen doet hetzelfde met de Nederlandse aanmeldingen.

Het collegegeld voor Duitse studenten die in Nederland willen studeren wordt door de informatiseringsbank gecompenseerd.

Nederlandse studenten die naar Noordrijnland-Westfalen gaan, krijgen studiefinanciering mee.