Winst Bols hoger bij iets lagere omzet

Lucas Bols meldt vanuit Nieuw-Vennep dat in de eerste helft van 1992 moeilijkheden zijn ondervonden als gevolg van de voor het drankenconcern minder gunstige weersomstandigheden in Europa.

Desondanks was de winst hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar: 55 miljoen gulden tegen 53,1 miljoen. Per aandeel werd 1,78 gulden verdiend (vorig jaar 1,72), zo heeft Bols bekend gemaakt. Grote invloed ging uit van de bijzondere combinatie van weersomstandigheden in het voorjaar. De hoge temperaturen in Noord-Europa hadden een negatief effect op de afzet van gedistilleerd. In Zuid-Europa stond de markt voor alcoholvrije produkten onder druk door een koud en nat voorjaar.

De omzet bedroeg 640 miljoen gulden en bleef bijna 3 procent achter bij hetzelfde tijdvak van vorig jaar. Als gevolg van hogere reclamebestedingen bij een lagere omzet daalde het bedrijfsresultaat met 3,7 procent tot 74,3 miljoen gulden.

De raad van bestuur vertrouwt er op dat het bedrijfsresultaat en de winst over geheel 1992 hoger zullen zijn dan in 1991. Toen werd als bedrijfsresultaat 144 miljoen gulden opgevoerd en als winst 105 miljoen gulden.