Ikon vreest voor programma

HILVERSUM, 9 SEPT. De directie van de Ikon, de Interkerkelijke omroep Nederland, vreest dat haar radio-actualiteitenprogramma "De andere wereld van zondagmorgen' door het NOS-bestuur “de grond in geboord wordt”.

Volgens Ikon-directeur R. Haan is dit het gevolg van het feit dat “de doelstelling van de omroep een zuiver financiële is geworden” als ook van het “spel van de vrije maatschappelijke (omroep) krachten”. Het Ikon-actualiteitenprogramma zou volgens de Nos verplaatst moeten worden van zondag morgen elf uur naar zondagavond acht uur of naar zondagmorgen zeven uur. In plaats van dit programma op de actualiteitenzender Radio 1 komt dan het VARA-programma "Vroege vogels'. Volgens Haan is die VARA-rubriek juist geen actualiteitenprogramma en blijkt uit het optreden van het NOS-bestuur dat het deze kerkelijke omroep niet meer erkent als brenger van actualiteiten.