Suriname zwakt kritiek op Aarts af

PARAMARIBO, 8 SEPT. De voorzitter van de Nationale Assemblée, J. Lachmon, heeft gisteren de kritiek op uitspraken van het Nederlandse CDA-Kamerlid Aarts over de effectiviteit van ontwikkelingshulp aan Suriname afgezwakt.

Surinaamse parlementariërs hadden aanstoot genomen aan de uitspraak van Aarts, die vorige week een Kamerdelegatie naar Suriname leidde, dat de hulp tot nu toe geen resultaat heeft gehad. Volgens Lachmon doelde Aarts op hulp in het verleden en niet op de gelden die de huidige regering heeft ontvangen. Ook F. Derby van de Surinaamse Partij van de Arbeid en W. Jessurun van de oppositiepartij DA'91 hebben het opgenomen voor Aarts. Volgens hen is het Suriname niet gelukt de ontwikkelingshulp aan te wenden ten gunste van het grootste deel van de bevolking.