Simac boekt 10 pct hogere winst en wil Escon overnemen

Simac Techniek (professionele elektronica, datacommunicatie en technische automatisering) uit Veldhoven heeft over het eerste halfjaar negen procent meer winst geboekt dan vorig jaar in die tijd. De onderneming onderhandelt over de verwerving van Escon in Hendrik Ido Ambacht, een bedrijf dat diensten verleent op het gebied van personal computers en elektronica.

De netto winst steeg in de eerste helft van het jaar van 1,0 miljoen tot 1,1 miljoen gulden of van 58 tot 64 cent per aandeel. Het bedrijfsresultaat verminderde licht van 2,23 miljoen tot 2,2 miljoen, terwijl de omzet steeg van 39,52 miljoen tot 40,55 miljoen gulden.

De omzetgroei in het eerste halfjaar werd afgeremd door de stagnatie en de prijsdalingen op de markt voor personal computers. Buiten deze activiteit bedroeg volgens Simac de groei op eigen kracht tien procent. De toeneming van de netto winst is toe te schrijven aan een daling van de rentelasten.

Voor geheel 1992 verwacht Simac bij een lichte stijging van de omzet een groei van het eindresultaat ten opzichte van 1991 (2,1 miljoen of 1,21 gulden per aandeel). Op het gebied van datacommunicatie en netwerken zijn enkele belangrijke opdrachten ontvangen. Deze activiteiten zijn per 1 juli ondergebracht in Simac Telematica.

De onderhandelingen over de overneming van Escon zullen naar verwachting deze maand worden afgesloten. Escon heeft 55 werknemers en zet 7,5 miljoen gulden per jaar om.