London Zoo blijft voorlopig open

LONDEN, 8 SEPT. De dierentuin in de Britse hoofdstad, London Zoo, hoeft voorlopig niet dicht dank zij giften van onder meer de emir van Koeweit.

Een woordvoerder van de dierentuin heeft meegedeeld dat er voor dit jaar voldoende financiële middelen zijn. Sjeik Jaber al-Ahmed al-Sabah heeft een miljoen pond geschonken, de onverwacht toegenomen bezoekersstroom heeft voor extra inkomsten ter waarde van een half miljoen pond gezorgd, terwijl ook de actie "Save our Zoo' veel geld heeft opgeleverd. Het bestuur van de 164 jaar oude dierentuin denkt na over plannen om de tuin winstgevender te maken, bijvoorbeeld door het opzetten van een kunstmatig regenwoud, zoals voorgesteld door een consortium dat New Zoo Developments heet. Daarvoor zou een investering van 65 miljoen pond nodig zijn. De dierentuin kampt al jaren met stijgende kosten en afnemende inkomsten, maar deskundigen hebben steeds gewaarschuwd dat men met de sluiting van de tijd anderhalve eeuw ervaring en onderzoek overboord zet, die niet gemakkelijk op een andere manier te krijgen is. (Reuter)