KLM ziet vervoer toenemen

AMSTELVEEN, 8 SEPT. De KLM heeft in augustus 14 procent meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand van het vorig jaar. In de sector vracht en post deed zich een stijging voor van 6 procent. De beladingsgraad van de vliegtuigen nam licht toe, van 71,7 naar 71,9 procent.

De KLM heeft de afgelopen maanden het aantal passagiers fors zien toenemen. In de periode van april tot augustus groeide het aantal vervoerde reizigers met 17 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het vrachtvervoer nam met 7 procent toe. Omdat de vliegproduktie echter met 13 procent toenam, daalde de beladingsgraad van 70,9 tot 70,5 procent.

De KLM heeft in het interne Europese vrachtvervoer een marktaandeel van ongeveer drie procent. Dit maatschappij wil dit aandeel binnen drie jaar uitbreiden tot uiteindelijk 15 procent.

Ondanks de stijgende vervoerscijfers verwacht de KLM in het vrachtvervoer dit jaar geen rooskleurige resultaten. De concurrentie in deze sector is moordend, verliezen liggen volgens de directie voor de hand.