Hillsdown neemt saladeproducent Johma over

Hillsdown International, de Nederlandse dochteronderneming van het gelijknamige Britse concern, neemt de Nederlandse saladeproducent Johma uit het Overijsselse Losser over. Voor deze “grootste acquisitie” in de geschiedenis van het bedrijf - met Johma worden ook de Duitse Nadler Werke en de Deense K-Salat overgenomen van de Belgische levensmiddelenproducent Artal - legt het in Amersfoort gevestigde bedrijf 157 miljoen gulden op tafel.

Door de overneming van Johma (omzet van 160 miljoen gulden en 400 werknemers) bereikt de Nederlandse Hillsdown voor het eerst de omzetgrens van 1 miljard gulden.

Johma Nederland is volgens eigen zeggen de grootste marktpartij op het gebied van gekoelde salades en sauzen. Het bedrijf, dat in een paar jaar tijd zijn omzet en het aantal werknemers bijna zag verdrievoudigen, heeft in Nederland 54 procent van de markt in handen.