Gil y Gil

De voorzitter van de Spaanse voetbalclub Atletico Madrid, Jesus Gil y Gil, heeft wederom voor grote opschudding gezorgd.

Hij wil dat verslaggevers en fotografen betalen voor het het verrichten van hun werkzaamheden in het Vicente Calderonstadion. Bij de eerste competitiewedstrijd van Atletico, afgelopen zondag tegen Tenerife, weigerden het grootste deel van de pers de gevraagde bijdrage te betalen. Een aantal kocht een gewoon kaartje en werden alsnog tegengehouden toen speciaal gehuurde veiligheidsmensen de portable computers, pennen en schrijfblokken ontdekten. Gedreigd werd alle attributen in beslag te nemen omdat het "verdachte voorwerpen' waren, die op het veld gegooid konden worden.

De prijzen voor de pers variëren van ongeveer 1600 gulden voor een 'gewone' verslaggever en fotografen tot een half miljoen gulden voor een nationaal radiostation. De media dreigen nu de wedstrijden van Atletico te boycotten als de situatie niet verandert. Vorig seizoen probeerde Gil, burgemeester van de kustplaats Marbella en politiek kandidaat bij de verkiezingen van volgend jaar, tevergeefs meer geld los te krijgen van televisiekanalen, die Atletico's wedstrijden wilden uitzenden.