FRUITSLA MET SABAYON

Het woord sabayon komt van het Italiaanse "zabaglione', een nagerecht dat wordt gemaakt van eierdooiers, suiker en wijn. Hier volgt het basisrecept voor een warme schuimige saus die in kombinatie met de koele vruchten van het seizoen zo aangenaam smaakt.

500 gram vruchten van het seizoen; aardbeien, frambozen, bessen, etc.

4 eierdooiers

50 gram suiker

2 deciliter zoetige witte wijn

Klop de eierdooiers met de suiker in een kom met een dikke bodem tot een schuimig mengsel en voeg dan al kloppend de wijn toe. Zet deze kom in een pan met heet water, maar zorg er voor dat de bodem het water niet raakt. Laat het water zachtjes koken en klop de eierdooiers, suiker en wijn - au bain marie - net zolang tot het een dik schuimig mengsel is geworden. Geef deze saus bij de schoongemaakte koele vruchten.

    • Anne Scheepmaker