ABN Amro Bank met 5 pct in GTI

De ABN Amro Bank heeft een belang van 5 procent genomen in technisch installatie- en servicebedrijf GTI uit Nieuwegein.

Het belang van de Belgische onderneming Fabricom in de gewone aandelen GTI is onveranderd gebleven op 35,2 procent. In januari van dit jaar plaatste GTI 1,4 miljoen preferente aandelen bij een bevriende relatie om zich Fabricom van het lijf te houden. Fabricom had eerder bekend gemaakt een groot belang (naar naderhand bleek ruim 35 procent) in GTI te hebben opgebouwd. Fabricom is een dochteronderneming van de Belgische multinational Generale Maatschappij.

Fabricom beweerde geen vijandige bedoelingen te hebben, maar het GTI-bestuur en de werknemers dachten daar anders over. Om zich te beschermen verzekerde zich van de steun van de 1,4 miljoen preferente aandelen. Fabricom stapte hierop naar de rechter. Door de plaatsing van de preferente aandelen is het belang van Fabricom verwaterd tot 17 procent.

Volgens een woordvoerder van GTI loopt deze zaak nog steeds. De raadsman van Fabricom verwacht dat de Utrechtse rechtbank tegen het eind van het jaar uitspraak zal doen.