A-Line en Belgische Tritech fuseren

De Nederlandse A-Line Technologies International en de Belgische Tritech Corporation zijn het in hoofdlijnen eens geworden over een fusie.

De samenwerking zal leiden tot een van de grootste distributie-organisaties op automatiseringsgebied met een personeelssterkte van tezamen ongeveer 300 mensen en een omzet die dit jaar op 320 miljoen gulden uitkomt, waarvan ongeveer 150 miljoen gulden afkomstig van A-Line. De twee bedrijven zijn in hoge mate complementair, aldus een gezamenlijke verklaring. Beide bedrijven hebben hun activiteiten ongeveer fifty-fifty verdeeld over België en Nederland.

A-Line is in december vorig jaar vrijgekocht van het in grote problemen geraakte Newtron door acht directieleden, waaronder A-Line oprichtster mevrouw N.B. Brink-Aka. Newtron werd later overgenomen door het op de Amsterdamse beurs genoteerde Ordina. Enige maanden geleden nam Begemann (J. van den Nieuwenhuyzen) een 40 procent belang in A-Line.

De nieuwe combinatie zal worden geleid door algemeen directeur mevrouw N.B. Brink-Aka, de heren M. van den Brande (financieel directeur), B. Demarsin en D. Mestdag (directeuren).