Winst FGH Bank ruim 30 pct omlaag

De netto winst van de FGH Bank, een dochter van Aegon, is in de eerste helft van dit jaar met ruim 30 procent gedaald van 31,2 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar tot 20,4 miljoen.

De teruggang is te wijten aan de slechte uitkomst van de Amerikaanse dochter.

Het brutoresultaat bedroeg per eind juni 1992 66,7 miljoen tegen 67,1 miljoen gulden over de eerste helft vorig jaar. De toevoeging aan de stroppenpot steeg in de afgelopen zes maanden van 7,5 miljoen in 1991 tot 15 miljoen gulden.

In de eerste helft dit jaar werd volgens de directie een uiterst voorzichtig kredietbeleid gevolgd. In de afgelopen zes maanden werd voor 856 miljoen gulden aan nieuwe financieringen verstrekt tegen ruim 2 miljard gulden over geheel 1991. De slechte situatie op de vastgoedmarkt in de VS houdt het resultaat van FGH onder druk. Voor het hele jaar verwacht de directie van FGH Bank “een duidelijk lager resultaat” dan de 50 miljoen gulden die vorig jaar werd behaald.