Hoofdredacteur van AD treedt af

A.I. Abram (55) treedt binnenkort af als hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad. De wervingsprocedure voor een nieuwe hoofdredacteur wordt spoedig gestart. Zodra de nieuwe hoofdredacteur is benoemd, zal Abram die in een nog nader te bepalen functie aan het AD verbonden blijft, zijn werkzaamheden overdragen.

Aron Isodoor (Ron) Abram is in 1937 in Jakarta geboren. Na een gymnasium-opleiding, werd hij redacteur van Het Vrije Volk. In de jaren 1962-1965 was hij copywriter bij een reclamebureau. Vervolgens werkte hij enige jaren als opmaakredacteur en als chef opmaakredactie bij het Algemeen Dagblad. In 1969 werd hij chef redacteur, in 1974 adjunct-hoofdredacteur en in 1975 hoofdredacteur van het AD. Van 1984 tot 1989 was hij voorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Bovendien was hij lid van de Raad van bestuur van het ANP, het Algemeen Nederlands Persbureau.