Historische trip van de Binnenhof Cricket en Golf Club; De run op Barbados

Het was een wat wonderlijk reisgezelschap dat zich naar Barbados had begeven: de Binnenhof Cricket en Golf Club. Deze vereniging dankt haar ontstaan aan een weddenschap die het Tweede-Kamerlid Joop Voogd (PvdA) in 1977 sloot met een Engelse collega uit de Raadgevende Vergadering van de Raad van Europa. De vraag was of Nederland een parlementair cricketteam in het veld kon brengen. Sinds Voogd die weddenschap won, wordt er jaarlijks gespeeld tegen de Lords & Commons Cricket Club, het ene jaar in Engeland en het andere in Nederland. Nu, na vijftien jaar parlementair cricket Nederland-Engeland, wilde men ook wel eens iets anders.

Nederland mag door de verkiezingsuitslag van 3 mei dan wel zijn veranderd, de inhoudelijke vernieuwing waarom het de radicalen destijds te doen was, blijft een dringende opgave.

    • Bas de Gaay Fortman
    • Dirk Kuin