Winst Westland/Utrecht blijft gelijk

De Westland/Utrecht Hypotheekbank, onderdeel van de Internationale Nederlanden Groep, heeft over de eerste helft van dit jaar een winst na belastingen behaald van 22,4 miljoen gulden.

Dat is evenveel als in dezelfde periode vorig jaar. Het bruto resultaat is met 1 miljoen gulden licht gestegen tot 35,4 miljoen gulden. Tegelijkertijd nam de belastingdruk ook met 1 miljoen gulden toe, zo maakte de bank gisteren bekend.

In het eerste halfjaar heeft de bank voor 692 miljoen gulden nieuwe kredieten verstrekt, 42 miljoen gulden meer dan vorig jaar. De stijging kwam voor rekening van het zakelijke bedrijf. De produktie van woninghypotheken veranderde niet. De kredietportfeuille steeg van 8,37 miljard gulden tot bijna 8,7 miljard gulden. De hypotheekbank verwacht over het hele jaar een resultaatverbetering te kunnen boeken.