Veel tips na tonen foto's gevangenen

ROTTERDAM, 5 SEPT. Bij de Rotterdamse politie zijn gisteravond tientallen tips binnengekomen over de vier gevangenen die donderdag uit het huis van bewaring De Schie in Rotterdam ontsnapten.

De foto's van de vier gevangenen werden gisteravond in een opsporingsbericht op de televisie getoond en zijn ook voor publikatie aan de kranten gegeven. Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse politie komt het in Nederland zelden voor dat foto's van verdachten of veroordeelden worden gepubliceerd. Het ministerie van justitie heeft in dit geval wel toestemming gegeven, omdat het om vier mensen gaat die als uiterst gevaarlijk worden beschouwd. Bovendien had de politie gisteren nog geen enkel aanknopingspunt over hun verblijfplaats. De politie van Amsterdam wist gisteren overigens na een tip een gedetineerde te arresteren die op 24 augustus uit de Drentse gevangenis Esserheem was ontsnapt met behulp van een vorkheftruck. De man bevond zich in een flat in de Bijlmermeer en was in het bezit van tienduizenden guldens aan valse vreemde valuta. Hij zat een straf uit van drie jaar wegens doodslag en zou niet voor november volgend jaar vrijkomen.