Ruud Gullit

Ruud Gullit, die afgelopen woensdag in bekerwedstrijd tegen Ternana ondanks de aanwezigheid van zes buitenlanders weer eens mocht meedoen met AC Milan en twee keer scoorde, heeft zich in het trainingskamp ter voorbereiding op de competitie-ouverture nogal bitter uitgelaten. De aanvoerder van het Nederlands elftal vroeg de clubleiding duidelijkheid over zijn positie.

Ruud Gullit: “Er is iets veranderd sinds mijn komst in Milaan. Ik voel me niet meer zoals vroeger. De tegenstanders schudden mij de hand, de mensen op straat houden mij tegen, maar ik krijg geen uitleg. In de wedstrijd van woensdag heb ik niet goed maar redelijk gespeeld. Het ontbreekt me aan wedstrijdritme. Om goed te spelen moet ik het vertrouwen van iedereen hebben. Ik weet hoeveel ik waard ben. Ik ben pas dertig jaar. Het is nog te vroeg om nu al langs de kant te worden gezet. Ik verdien het ook niet, daarvoor heb ik de afgelopen vijf jaar te veel voor de club gedaan.”

Gullit wenste geen commentaar te geven op de woorden van Savicevic. Bij het tekenen van zijn contract zou Savicevic zijn toegezegd dat Gullit uit de groep zou vallen. Vooralsnog lijkt Capello, de trainer van Milan, te kiezen voor Van Basten, Rijkaard en Papin. Ook in de Serie A mogen per wedstrijd niet meer dan drie buitenlanders worden opgesteld.