Na TV-debat nu meer Fransen voor "Maastricht'

PARIJS, 5 SEPT. Het optreden van president Mitterrand voor de Franse televisie afgelopen donderdagavond heeft het aantal voorstanders van het Verdrag van Maastricht iets doen groeien.

Dat blijkt uit een opiniepeiling die gisteren is gehouden door het bureau CSA in opdracht van het dagblad Le Parisien. Een meerderheid van 55 procent zal volgens de peiling bij het referendum op 20 september vóór ratificatie van het verdrag voor een Europese politieke en monetiare unie stemmen. Op 28 augustus peilde hetzelfde bureau nog 53 procent voorstanders. In Franse peilingen worden degenen die hun mening nog niet hebben bepaald weggelaten. Anders zou de uitslag van de laatste peiling zijn: 37 procent voor, 30 procent tegen en 33 procent onbeslist. Een woordvoerder van CSA schat dat de opkomst bij het referendum om en nabij de 65 procent zal zijn. (AFP, AP)