Moskou zal schuld aan VN voldoen

MOSKOU, 5 SEPT. De Russische president Boris Jeltsin heeft secretaris-generaal Boutros Boutros Ghali van de Verenigde Naties, die in Moskou op bezoek is, gisteren gezegd dat zijn land de schuld aan de VN zal afbetalen.

Tijdens de ontvangst van Boutros Ghali in het Kremlin beloofde Jeltsin dat Rusland deze maand 130 miljoen gulden zal overmaken aan de VN. Volgens het VN-kantoor in Moskou had Rusland tot juli een betalingsachterstand aan de volkerenorganisatie van ongeveer 240 miljoen gulden. “Uiteraard dekt dit niet al onze schulden (aan de VN), maar het is een serieuze inspanning van onze kant”, aldus Jeltsin. Jeltsin zou voor het eerste kwartaal van volgend jaar nog eens 140 miljoen hebben toegezegd. Boutros Ghali zei in een duidelijke verwijzing naar Westerse landen met een betalingsachterstand zoals de Verenigde Staten, die nog voor bijna een miljard gulden bij de VN in het krijt staan, te hopen dat andere, rijkere landen Moskous voorbeeld zullen volgen. (AP, Reuter)