Foto: In de Bosnische hoofdstad Sarajevo brengen ...

Foto: In de Bosnische hoofdstad Sarajevo brengen meer dan driehonderdduizend mensen nu al vier maanden het grootste deel van hun tijd door in schuilkelders, terwijl buiten op straat granaten ontploffen en sluipschutters schieten op alles wat beweegt (foto links onder).

Een groot deel van de stad (foto links boven) ligt in puin. Zelfs op “rustige” dagen vallen er doden en gewonden, niet alleen onder de leden van de milities (foto rechts onder), maar ook onder de burgerbevolking.

In Kroatië is sinds januari een bestand van kracht. Dat het niet altijd wordt geëerbiedigd, bewijzen de foto's rechts boven en onder midden, die nabij Vinkovci zijn genomen. Vinkovci ligt op de grens van door Kroaten en Serviërs beheerst gebied. (Foto's Steve Chapman)