De Amerikaanse minister van defensie, Dick ...

De Amerikaanse minister van defensie, Dick Cheney, heeft gisteren gezegd dat zijn land geen gevechtstroepen zal sturen naar het voormalige Joegoslavië. “We staan niet te springen om Amerikaanse troepen aan land te zetten om te pogen het conflict op te lossen”, aldus Cheney tijdens een toespraak in Indiana. Volgens de Amerikaanse bewindsman is de Joegoslavische oorlog te ingewikkeld voor een gericht optreden.

“Op wie moeten we schieten; hoeveel Joegoslaven moeten we doden, voordat ze ophouden elkaar te doden; hoelang moeten we daar blijven?”, zo antwoordde Cheney op de vraag waarom de Verenigde Staten niets doen om een einde te maken aan het bloedvergieten. De VS steunen internationale pogingen het conflict te beëindigen, maar zien vooralsnog geen reden de eigen betrokkenheid op te voeren, aldus Cheney. (Reuter)