BLUEBERRY MUFFINS

Het ontbijt in Canada lijkt meer op dat in Engeland dan het gebruikelijke Nederlandse ontbijt: gebakken eieren, bacon, saucijsjes, "hash browns' (gebakken aardappelen), plakken tomaat en veel toast. Ik heb tijdens mijn recente verblijf in Canada zelfs 's ochtends wel gebakken regenboogforel gegeten die in alle vroegte door een neefje van me in een bergbeek gevangen was. Mijn favoriete ontbijt bestond echter uit verschillende soorten vers gebakken muffins, bijvoorbeeld met blauwe bessen of tarwekiemen. Blueberry muffins maakt u als volgt:

Voor 12 muffins:

300 gram bloem

1 1/2 eetlepel bakpoeder

1 theelepel zout

100 gram suiker

1 ei, losgeklopt

2 1/2 deciliter melk

45 gram boter, gesmolten

300 gram bosbessen

Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom en roer er dan de suiker door. Meng het losgeklopte ei met de melk en gesmolten boter. Roer dit mengsel door het bloemmengsel tot een glad beslag. Schep er de bosbessen door. Lepel het beslag in een licht met olie ingevet muffinblik (tegenwoordig bij alle goed geselecteerde huishoudelijke winkels verkrijgbaar) en zet het circa 20 minuten in een op 180 graden celsius voorverwarmde oven.

    • Kim Maclean