RED SNAPPER VERWARRING

Op de markt worden vissen die een béétje op elkaar lijken maar er bij nadere bestudering toch anders uitzien allemaal als "red snapper' verkocht. De enige echte red snapper zwemt in tropische Aziatische wateren en behoort tot de Lutjanus campechanus (Poey). Maar ook met valse red snappers, die eigenlijk rode zeebrasem, dorade of pantora heten is een smakelijk visgerecht te bereiden.

800 gram "red snapper'-filet

250 gram champignons

2 sjalotjes

1 rood pepertje

4 plakjes citroen

fijngehakte verse koriander

zonnebloemolie

Zorg dat er vier grote dubbelgevouwen en met wat olie ingesmeerde stukken alumiumfolie klaar liggen. Snijd de visfilets in vier porties en controleer of er wellicht nog wat graten zijn blijven zitten.

Verdeel de vis over de stukken folie. Leg op elk stuk vis wat plakjes champignons, fijngesnipperde ui, korianderblaadjes, ringetjes rode peper, een citroenplakje en peper en zout.

Vouw de folie losjes om de vis en de uiteinden van de folie iets omhoog. Sluit de pakketjes goed af, zodat er geen vocht kan ontsnappen. Leg de pakketjes circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius.

De vispakketjes worden op het bord geopend.

    • Anne Scheepmaker