Ordina boekt hogere winst

Het automatiseringsbedrijf Ordina Beheer, moedermaatschappij van Newtron Holding, heeft over de eerste helft van dit jaar een winst vóór belasting geboekt van 2,8 miljoen gulden, 1,2 miljoen gulden meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De geconsolideerde omzet steeg van 54 miljoen gulden tot 84 miljoen gulden, zo heeft Ordina gisteren bekendgemaakt.

Voor geheel 1992 verwacht Ordina een stijging van omzet en resultaat ten opzichte van vorig jaar.

In de cijfers over de eerste helft van 1991 zijn de per 1 juli 1991 ingebrachte Newtron-bedrijven niet meegeconsolideerd. Als gevolg van de overneming van Newtron is het aantal uitstaande aandelen Ordina toegenomen tot 2,9 miljoen. De transactie is pas dit jaar met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 1991 tot stand gekomen door ruiling van telkens één aandeel Ordina tegen tien aandelen Newtron.