Foto: De gisteren herhaaldelijk door regen ...

Foto: De gisteren herhaaldelijk door regen onderbroken Amerikaanse tenniskampioenschappen op Flushing Meadow beleefden de eerste grote verrassing met de uitschakeling van Martina Navratilova (foto).

In de tweede ronde van het vrouwentoernooi verloor de 35-jarige Amerikaanse met 4-6, 6-0, 3-6 van Magdalena Maleeva, het jongste zusje van Katarina en Manuela. De Bulgaarse tennisfamilie waarmee Navratilova al sinds 1970 te maken heeft.

“Ik heb nu van alle zusjes een keer verloren, maar ten minste de troost dat ik hun moeder in 1970 in Sofia al verslagen heb”, aldus de voormalige first lady of tennmis', die het vrouwencircuit als geen andere speelster een ander aanzicht heeft gegeven.

Uit het mannentoernooi verdween gisteren de als elfde geplaatste Duitser Michael Stich. De Wimbledon-winnaar van 1991 verloor in de tweede ronde in vijf sets van de Amerikaan Brad Gilbert: 5-7, 6-3, 3-6, 6-3, 7-6. Petr Korda - nummer zes van de plaatsingslijst - was de eerste geplaatste speler die afhaakte. Hij ging ten onder tegen Emilio Sanchez: 6-2, 4-6, 2-6, 6-1, 7-6.

(Foto Reuter)