Draka krikt halfjaarwinst 5 procent op

Draka Holding (ontwikkeling, produktie en verkoop van elektriciteitsdraad en kabels) heeft de netto winst in het eerste halfjaar met 5 procent zien stijgen van 24,5 miljoen gulden tot 25,7 miljoen gulden.

De omzet bedroeg in de eerste zes maanden 302,8 miljoen gulden, een stijging van 21,8 miljoen gulden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft Draka gisteren bekendgemaakt.

De directie houdt het voor geheel 1992 nog steeds op “een lichte stijging van het nettoresultaat en de winst per aandeel” (in 1991 respectievelijk 50,4 miljoen en 3,20 gulden).

Draka streeft naar een verdere verbetering van de internationale marktpositie. De al eerder aangekondigde overneming van de Britse speciaalkabelbedrijven van NEK Kabel (omzet: 90 miljoen gulden) is inmiddels afgerond. Over de privatisering van de Tsjechische fabriek voor standaardkabels voor de installatiemarkt Kabio Velke Mezirici (omzet 100 miljoen gulden) wordt nog steeds onderhandeld. Beide acquisities worden uit eigen middelen betaald.

De deelneming van 75 procent in het Spaanse kabelbedrijf Novofil (omzet 25 miljoen gulden) gaat niet door. Partijen konden het tijdens de besprekingen niet eens worden, aldus Draka.