Advocaat laat Michels' EK-selectie nagenoeg ongewijzigd; Geen wijzigingen in Oranje

ZEIST, 4 SEPT. Bondscoach Dick Advocaat heeft voor de wedstrijd van woensdag in Eindhoven tegen Italië, Michels' selectie voor het Europese kampioenschap nagenoeg ongewijzigd overgenomen. De enige speler van de zestien, die niet in Zweden was, is Feyenoords doelman Ed de Goey.

Vijf man uit de Zweedse groep zijn voor de oefenwedstrijd niet geselecteerd. Van Breukelen en Van Tiggelen, die hun loopbaan met het Nederlands elftal hebben afgesloten, Jonk die geblesseerd is, plus Viscaal en Bosz.

Advocaat heeft de volgende zestien spelers opgeroepen: De Goey (Feyenoord) en Menzo (Ajax); Van Aerle (PSV), Blind en De Boer (Ajax), Koeman (Barcelona); Wouters (Bayern München), Witschge (Feyenoord), Winter (Lazio) en Rijkaard (AC Milan); Bergkamp en Roy (Ajax), Van Basten en Gullit (AC Milan), Van 't Schip (Genoa) en Kieft (PSV).

De selectie van Jong Oranje, dat een dag eerder in Bocholt tegen Jong Duitsland speelt, is vrijwel geheel nieuw. Slechts Overmars, Scheepers en Van Hoogdalem, vorig seizoen in de mislukte Olympische voorbereiding geregeld opgeroepen, zijn overgebleven.

Advocaats assistent Rinus Israel heeft de volgende spelers aangewezen: Davids en Overmars (Ajax); Deckers (Fortuna Sittard), Roorda (FC Groningen), Van As en Scheepers (MVV), Gesthuizen (NAC), Faber, Beerens en Hoekstra (PSV), Van Hoogdalem (RKC), Vierklau (Utrecht), Van der Looi en Loeffen (Vitesse), Van Gastel en Griemink (Willem II).