"Moordenaar zocht mogelijk documenten'

WARSCHAU, 3 SEPT. De moordenaar van de voormalige Poolse premier Piotr Jaroszewicz en zijn vrouw is mogelijk op zoek geweest naar documenten. Jaroszewicz was in het bezit van documenten “waarvan hij de inhoud nooit heeft willen prijsgeven”.

Dat zei gisteren de zoon van het maandagavond vermoorde echtpaar Jaroszewicz, Andrzej, in een vraaggesprek met de Poolse televisie.

De 82-jarige Jaroszewicz, die van 1970 tot 1980 premier van Polen is geweest, woonde met zijn vrouw Alicja teruggetrokken in een villawijk in Warschau. Hun lichamen werden dinsdagochtend vroeg door hun zoon gevonden. Jaroszewicz was gewurgd. Zijn lichaam vertoonde sporen van folter. Zijn vrouw was doodgeschoten, waarschijnlijk met het jachtgeweer van haar man.

Het echtpaar had vrijwel geen contact met buitenstaanders en liet volgens hun zoon nooit iemand binnen die ze niet goed kenden. Met omwonenden hadden ze geen contact. Jaroszewicz werd alleen gezien wanneer hij zijn hond uitliet.

De Poolse regering heeft een speciale commissie gevormd die de moord moet onderzoeken. (Reuter, AFP)