Halfjaarwinst Gamma stijgt

Gamma Holding in Helmond, fabrikant van exotische stoffen, interieurprodukten en technisch textiel, heeft de winst over de eerste helft van het jaar met 7,5 procent zien stijgen.

De onderneming handhaaft de verwachting dat 1992 met een winststijging ten opzichte van het vorige jaar wordt afgesloten. Toen bedroeg de winst 71,3 miljoen of 11,08 gulden per aandeel.

Gamma houdt rekening met de mogelijkheid van moeilijke marktomstandigheden in de tweede helft van het jaar, aangezien het vertrouwen van de Europese consument op de proef wordt gesteld als gevolg van negatieve economische berichten en sombere voorspellingen.Over de eerste zes maanden bedroeg de netto winst dit jaar 37,9 miljoen tegen 35,2 miljoen gulden vorig jaar. Doordat het gewone aandelenkapitaal met vier procent toenam door uitkering van dividend in aandelen was de stijging van de winst per aandeel minder; dit resultaat vermeerderde van 5,48 tot 5,65 gulden.