"Folteringen in Malawi'

LONDEN, 3 SEPT. Het bewind van president Hastings Kamuzu Banda van Malawi maakt zich schuldig aan politieke onderdrukking, onderdrukking van de kerk, massa-arrestaties en marteling. Dat heeft de mensenrechtenorganisatie Amnesty International gisteren laten weten in een in Londen uitgegeven rapport over Malawi.

Volgens Amnesty is de onderdrukking in Malawi toegenomen sinds het in mei tot tegen de regering gerichte rellen kwam. Honderden mensen zijn sindsdien gearresteerd. Er bestaat volgens het rapport “een angstwekkend patroon van sterfgevallen in de gevangenis”. Mensen worden afgeranseld, gefolterd met elektrische schokken, in ijzeren boeien geslagen en met tevelen in te kleine cellen opgesloten. Er zijn berichten over de opsluiting van 285 mensen in één kleine cel. Gevangenen worden op allerlei manieren vernederd. (Reuter)