Drs. M.L. Snijders is benoemd tot hoogleraar ...

Drs. M.L. Snijders is benoemd tot hoogleraar journalistiek, in het bijzonder nieuwsgaring, selectie en presentatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is nu hoofdredacteur van het Utrechts Nieuwsblad.

Snijders studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn afstuderen werd hij in 1956 redacteur buitenland bij het Algemeen Handelsblad. In 1960 trad Snijders in dienst van Radio Nederland Wereldomroep als hoofd Nieuwsdienst. Vanaf 1965 is hij hoofdredacteur van het Utrechts Nieuwsblad.

Volgens het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen beschikt Snijders over contacten die noodzakelijk zijn voor de afstudeerrichting journalistiek, gezien zijn "langdurige en recente betrokkenheid bij het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren en door zijn vele bestuurlijke functies in maatschappelijke en journalistieke organisaties".

De leerstoel aan de Groningse universiteit is voor vijf jaar ingesteld door de Stichting Groninger Studie Journalistiek, die onder meer wordt gesteund door het Nieuwsblad van het Noorden. De driejarige afstudeerrichting journalistiek is vorig jaar september begonnen.