KLM vergroot vervoerscapaciteit

De KLM kan het komende winterseizoen dat op 25 oktober ingaat, in totaal zo'n 6,7 miljoen passagiers vervoeren.

Dat is 1,3 miljoen méér dan tijdens de winterdienstregeling '91-'92 en is mogelijk door de vliegtuigvloot intensiever te benutten. Binnen Europa kan KLM 31 procent méér passagiers vervoeren dan in de voorgaande winterdienst. De omvang van de KLM-vloot blijft gelijk: 87 vliegtuigen, maar de toestellen staan korter aan de grond. Met dezelfde vloot wordt dus méér gevlogen dan voorheen, onder meer per dag vaker op en neer naar de Europese bestemmingen. De nieuwe winterdienstregeling kent zodoende 220 extra vluchten per week waarvan extra 160 vluchten binnen Europa. Dankzij de hogere frequenties sluiten de aankomst- en vertrektijden van Europese vluchten beter aan op die van de intercontinentale vluchten en omgekeerd.