ZEEWOLF MET ANSJOVIS EN KAPPERTJES

De zeewolf is tegenwoordig vaak voordeliger dan kabeljauw en naar mijn smaak ook beter in bepaalde gerechten. Deze vis heeft mooi stevig vlees dat vol van smaak is. In dit recept zorgen de ansjovis en kappertjes voor mooie smaakcontrasten, terwijl de over de vis gevlijde ansjovis de indruk geeft dat deze gegrild is.

Voor 3 tot 4 personen:

wat zachte boter om de schaal in te vetten

stuk zeewolf van circa 750 gram

3 hele ansjovissen uit de pekel, gespoeld, schoongemaakt en gefileerd, of 6 ansjovisfilets uit olie

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels olijfolie

versgemalen peper

Vet een magnetronschaal in met wat boter. Leg er het stuk zeewolf in. Drapeer de ansjovisfilets naast elkaar over de vis. Bestrooi met de kappertjes, sprenkel er olie over en maal er flink wat peper over. Leg het deksel op de schaal en zet hem circa 9 minuten in de magnetron op 100 % (650 watt). Geef er tagliatelle en peultjes bij.

    • Kim Maclean