Arrestaties na seksueel geweld op zwemfeest

ROTTERDAM, 1 SEPT. De politie in Rotterdam heeft gisteren een 18-jarige jongen uit Spijkenisse en een 14-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden in verband met de verkrachting en aanranding van vier meisjes zaterdagavond in het zwembad Tropicana. Gisteren meldde het vierde slachtoffer zich bij de politie. Tijdens een dans- en zwemfeest werden de meisjes in het water door een groep jongeren belaagd en seksueel misbruikt.

Niet bekend

De politie gaat ervan uit dat ook bezoekers die niet tot de verdachte groep behoorden moeten hebben gezien wat er in het water gebeurde. Niemand greep in. De meisjes wisten zich aan hun belagers te ontworstelen en hebben de bedrijfsleiding van het zwembad gealarmeerd. Direct daarna werd de politie gewaarschuwd. Het feest, een zogenoemde "swim and dance party', werd door ruim 1.500 mensen bijgewoond.

De "swim and dance party' werd voor de derde keer georganiseerd door de Rotterdamse stichting L & L Productions, die Tropicana had afgehuurd. “Het is een combinatie van een disco- en zwemfeest”, zegt directeur D.F. Flink van CenterParcs, de eigenaar van Tropicana. Bij de eerdere feesten hebben zich geen incidenten voorgedaan. De discofeesten worden veelal door jongeren bezocht. Ook de politie in Rotterdam heeft nog geen problemen gehad met dit soort feesten.

CenterParcs zal naar aanleiding van het incident “zeker geen zaken meer doen” met de organisator van het feest. “Dit is absoluut voor het laatst geweest, zeker wat betreft L & L Productions”, aldus Flink. “Zij hebben zich niet aan de belofte gehouden dat ze de zaak onder controle zouden houden.” L & L Productions was vanmorgen niet voor commentaar bereikbaar.

Volgens Flink waren zaterdagavond twintig mensen aanwezig van L & L Productions, van wie er tien specifiek bij de bewaking waren betrokken. Tropicana zelf had twee bewakers ter plaatse. Tropicana zal in de toekomst “zeer zorgvuldig” bekijken welke feesten wel en welke niet meer georganiseerd kunnen worden in het zwembad, aldus Flink.