Akwarius bijna failliet

De groothandel in biologische produkten Akwarius in Almere wordt bedreigd door een faillissement. Als voor 1 oktober geen koper voor het bedrijf is gevonden, moet de onderneming zijn deuren sluiten. Dat heeft de bedrijfsleiding deze week aan de circa 40 personeelsleden laten weten. Akwarius onderhandelt nu met concurrent Fertilia in Lelystad over een volledige overname.

De omzet van Akwarius is in twee jaar tijd gedaald van 18 naar 12 miljoen gulden. De verliezen zijn momenteel opgelopen tot ruim 30.000 gulden per week. De grootste problemen zijn de hoge kosten die de distributie van de produkten met zich meebrengt.

Akwarius veranderde in 1990 nog van eigenaar. Onlangs nam het bedrijf de noodlijdende biologische ondernemingen Gaiapolis en Proserpina over, maar een sluiting van beide bedrijven kon niet worden voorkomen.