UAL duikt dieper in rode cijfers

UAL Corporation, de moeder van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies geleden van 95,1 miljoen dollar.

In dezelfde periode vorig jaar boekte de onderneming nog een winst van 52,7 miljoen dollar.

UAL-voorzitter Stephen Wolf zag de prijzenoorlog op de Amerikanse luchtvaartmarkt en de recessie als de veroorzakers van de rode cijfers. Deze voor UAL negatieve factoren zullen dit jaar nog verder doorwerken, zo verwacht hij. De omzet in de maanden april, mei en juni kwam uit op 3,1 miljard dollar tegen 3 miljard dollar in het tweede kwartaal van 1991. Het bedrijfsresultaat bedroeg 73,9 miljoen dollar negatief vergeleken met een positief bedrijfsresultaat van 63,7 miljoen dollar in het tweede kwartaal vorig jaar.

In de eerste helft van 1992 noteerde UAL een verlies van 187,4 miljoen dollar, tegen een negatief netto resultaat van 104,3 miljoen in de eerste zes maanden vorig jaar. UAL schreef het bedrijfsresultaat eveneens met rode cijfers: een verlies van 223,6 tegen 205,3 negatief vorig jaar. De omzet bedroeg 6,1 miljoen dollar tegen 5,5 miljoen dollar vorig jaar.