Midland Bank boekt weer winst

De Britse Midland Bank heeft in de eerste helft van 1992 een winst voor belastingen behaald van 89 miljoen pond sterling (286 miljoen gulden) na een verlies van 71 miljoen pond (228 miljoen gulden) in de eerste helft van 1991.

Er werd 335 miljoen pond (1,07 miljard gulden) opzij gezet voor dubieuze leningen. In de eerste helft van vorig jaar vergden dubieuze leningen een voorziening van 530 miljoen pond (1,7 miljard gulden). De bank wordt binnenkort eigendom van Hongkong and Shanghai Bank Corporation (HSBC). Na een korte strijd met de Britse Lloyds Bank zal HSBC Midland overnemen voor omgerekend 12,9 miljard gulden. Een woordvoerder van Midland liet weten dat zijn bank geen interimdividend zal betalen, maar dat de aandeelhouders de komende maand in aanmerking komen voor een dividendbetaling door HSBC.