Groei Sperwer Groep houdt aan

De omzet van de Sperwer Groep, een groep van zelfstandige ondernemers in de levensmiddelenbranche (Plusmarkt, Garantmarkt, 4=6) heeft zich in de eerste dertig weken van dit jaar overeenkomstig de verwachtingen ontwikkeld, zo bericht de directie.

De groothandelsomzet steeg met 12,4 procent van 425 miljoen naar 478 miljoen gulden. Ook de aangesloten detailhandelsbedrijven ontwikkelden zich goed. Bij Plusmarkt was de groei 11,2 procent en bij Garantmarkt en 4=6 bedroeg de groei respectievelijk 6,6 en 5,4 procent, aldus Sperwer. De geconsolideerde resultaten van de totale Sperwer-groep voor belastingen kwamen in de eerste 24 weken van dit jaar uit op 11,7 miljoen gulden. In 1991 was dit 9,6 miljoen gulden. De directie verwacht dat het resultaat over het hele lopende jaar ten minste op het niveau van 1991 zal uitkomen (7,56 miljoen gulden netto).